Vremenska prognoza
18. новембра 2018., 12:04
Oblačno.
Oblačno.
3°C
Subjektivno: 4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 4 km/h SI
Naleti vetra: 4 km/h
Izlazak sunca: 06:40
Zalazak sunca: 16:11
Prognoza - 18. новембра 2018.
Dan
Kiša i sneg.
Kiša i sneg.
4°C
Brzina vetra: 4 km/h ISI
Naleti vetra: 7 km/h
Noć
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
-1°C
Brzina vetra: 4 km/h SSZ
Naleti vetra: 4 km/h
 

Otvoren most u Boškovićima

Svečano je otvoren most preko reke Obnice u naselјu Boškovići dužine 22 metra. Za izgradnju ovog mosta, Fond dijaspora za maticu je izdvojio 10 miliona dinara.

„Ovo je peti most u ovoj godini koji smo završili, preostala su još dva koja će biti gotova do kraja godine. Sve ono što je trebalo da se obnovi, biće obnovljeno za naredna tri do četiri meseca. Ovde ima još radova vezanih za asfaltiranje i za izradu podloge“, rekao je na svečanom otvaranju mosta Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“.

Fond dijaspora za maticu je donirao sredstva za izgradnju mosta u Boškovićima u Valjevu, a svečanom otvaranju prisustvovali su Živadin Jovanović, direktor Fonda dijaspora za maticu, Dragutin Brčin, član Uprave Fonda i Stanislav Gašparovski, predstavnik dijaspore iz Velike Britanije.

„Odlučili smo se da radimo most ovde zato što naselјe Bošković ima puno mladih lјudi, 59 domaćinstava, 200 stanovnika, ima puno dece i izgradnjom ovog mosta njima će biti znatno život olakšan, mnogo više nego u prethodnom periodu kada je most zbog poplave bio srušen i kada su morali da se snalaze kako da pređu reku. Ovom prilikom želim da se zahvalim Fondu dijaspora za maticu, koji je opredelio sredstva za Valјevo. Ta pomoć nam je mnogo značila i zajedno sa izgradnjom ovog mosta, mi smo u najvećoj meri uspeli da saniramo posledice od poplave i elementarnih nepogoda. Glavni zadaci u narednom periodu su da realizujemo poslove oko kompletne regulacije Kolubare, čime će Valјevo biti u najvećoj meri zaštićeno od poplava. Drugi glavni zadatak će biti sanacija klizišta i videćemo kako ćemo zatvoriti tu finansijsku konstrukciju. To su ogromna sredstva, grad Valјevo je izdvojio u ovoj godini određena sredstva za klizišta, izdvojićemo i u narednoj godini, ali sami nećemo moći i biće nam potrebna pomoć šire društvene zajednice. Zamolio bih naše sugrađane da imaju razumevanja i strplјenja, jer mi ćemo i iduće godine intenzivno raditi na rešavanju problema klizišta“, rekao je gradonačelnik Valјeva Stanko Terzić.

Direktor Fonda dijaspora za maticu Živadin Jovanović izrazio je ovom prilikom veliko zadovolјstvo što je most izgrađen u naselјu gde ima puno meštana, kojima će na ovaj način biti olakšan život nakon prošlogodišnjih poplava. „Ovo je jedan od deset mostova koje je Fond dijaspora za maticu finansirao i koje je srpsko rasejanje darivalo srpskoj matici. Samo u ovoj godini ovo je jedan od dva mosta, drugi je sagrađen u Kocelјevi. Ako ičega ima što simbolizuje ulogu i odnos srpskog rasejanja prema matici to su mostovi. Oni povezuju lјude u Srbiji, ali mostovi povezuju naše lјude u matici i u rasejanju.

Izvor: valjevo.rs

  • Most Obnica 2
  • Most Obnica 3
  • Most Obnica
Najnovije
Mesečna arhiva članaka
Kalendar
новембар 2018.
П У С Ч П С Н
« мар    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930